Акушеро-гинекологичната болница Шейново засилва контрола върху пътя на бебето от раждането

...
Акушеро-гинекологичната болница Шейново засилва контрола върху пътя на бебето от раждането
Коментари Харесай

Шейново засилва контрола върху пътя на бебето от раждането до изписването

Акушеро-гинекологичната болница " Шейново "  засилва контрола върху пътя на бебето от раждането до изписването му , заяви на ексклузивен брифинг шефът на лечебното заведение доктор Румен Велев.

Болницата вкарва промени  – във фиша, пример от Министерство на здравеопазването, в който се записва кой е предал бебето на майката, се вкарват допълнения – с изключение на акушерката, която дава бебето, ще се разписва още един чиновник на болничното заведение, т.е. ще има два подписа от страна на администрацията на болничното заведение, или двойна инспекция, съобщи доктор Велев пред публицисти.

Докладът на медицинския одит след случая с разменените бебета не е изненадал управлението на болничното заведение. Голяма част от изводите в него са съвпаднали с резултатите от вътрешната инспекция, разясни той. Още в петък са били наложени дисциплинарни санкции по Кодекса на труда на трима души , уточни шефът на болничното заведение. Старшата акушерка е освободена  от поста си и е намалена в служба. Преразгледани са били всички протоколи и общоприети процедури  за пътя на бебето от раждането до изписването му, увери доктор Румен Велев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР